Nieuws/Binnenland
825745302
Binnenland

Meeste aangehouden betogers tegen coronamaatregelen weer vrij

DEN HAAG - De betogers tegen de coronamaatregelen die dinsdag werden aangehouden bij Den Haag CS zijn vrijwel allemaal weer op vrije voeten. Van de in totaal 82 aangehouden demonstranten zit er nog één vast, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Haag.

In totaal zo’n driehonderd betogers protesteerden dinsdag in Den Haag tegen onder meer de coronamaatregelen. De demonstratie was van tevoren niet aangemeld. De gemeente wees dinsdag de Koekamp als locatie aan voor hun protest, op voorwaarde dat de betogers de aanwijzingen van de politie zouden opvolgen en overal minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar zouden houden.

Toen demonstranten een tocht door de stad wilden gaan maken, werden ze door de politie tegengehouden. De betogers die werden aangehouden, luisterden niet naar de politie toen die aangaf dat ze hun poging door Den Haag te lopen moesten staken, zei een woordvoerder van de gemeente Den Haag. Donderdag wordt besloten hoe de zaken worden afgedaan, bijvoorbeeld met het opleggen van een boete.