Nieuws/Binnenland
826604
Binnenland

Vader geëmotioneerd na arrestatie

’Ik deed dit voor Sharleyne’

HOOGEVEEN - De vader van Sharleyne (8) die in 2015 overleed na de val van een flat in Hoogeveen, is blij dat zijn ex eindelijk is opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van het meisje. „Ik heb er tweeënhalf jaar voor geknokt. Ik deed dit voor Sharleyne.”

Dat heeft de zwaar geëmotioneerde Victor Remouchamps dinsdagochtend in een gesprek met De Telegraaf gezegd. Maandag werd zijn ex-vriendin, de biologische moeder van Sharleyne, alsnog aangehouden. Remouchamps heeft sinds de dood van zijn dochtertje gestreden voor de vervolging van zijn ex.

„Het is een erg dubbel gevoel. Aan de ene kant ben ik ontzettend blij, aan de andere kant heel erg verdrietig. Ik kan eigenlijk niet eens spreken van goed nieuws”, zegt hij. „Sharleyne was zo’n lief meisje. Ik mis haar iedere dag.” snikt hij.

Wat de vrouw bewoog om zijn dochtertje van de tiende verdieping van de Hoogeveense flat te duwen, dat is de verdenking althans, weet Remouchamps niet. „Ik heb geen idee en hoop dat dit door onderzoek nu duidelijk wordt.”

Het openbaar ministerie wilde de moeder aanvankelijk niet vervolgen omdat er geen concrete aanwijzingen waren dat ze het meisje wilde doden. Is Victor kwaad op het OM? „Ik was natuurlijk eerst erg teleurgesteld, maar vind dat politie en OM nu gewoon goed werk hebben geleverd. Het vertrouwen is weer terug.”

Lees morgen een uitgebreid interview met de zeer geëmotioneerde vader van Sharleyne in De Telegraaf.