Nieuws/Buitenland
82737
Buitenland

Noord-Korea niet bang voor meer straf

Kim Jong Un

Kim Jong Un

GENÈVE - Terwijl de Amerikaanse regering werkt aan nog strengere sancties, zet de Noord-Koreaanse regering de hakken in het zand. Topdiplomaat Choe Myong Nam maakte dinsdag duidelijk dat zijn land met ,,volle kracht'' doorgaat met het ontwikkelen van kernwapens en raketten. ,,Natuurlijk zijn we niet bang'', zei hij over de dreiging van nieuwe strafmaatregelen.

Kim Jong Un

Kim Jong Un

Tegen persbureau Reuters zei Choe, die Noord-Korea vertegenwoordigt als vice-ambassadeur bij de VN, dat zijn land bezig is ,,de middelen voor een preventieve aanval'' te ontwikkelen. Ook een intercontinentale ballistische raket, waarmee ver weg gelegen doelen bestookt kunnen worden, staat hoog op de wensenlijst.

De vice-ambassadeur noemde de bestaande sancties tegen zijn land ,,onmenselijk'', maar voegde eraan toe dat Noord-Korea in hoge mate zelfvoorzienend is. Volgens Choe heeft zijn land geen keuze en moet het wel wapens ontwikkelen uit zelfverdediging. Hij verwees naar grote militaire oefeningen die Zuid-Korea en de VS onlangs uitvoerden.