Nieuws
827918
Nieuws

Dow schiet door 23.000

De toonaangevende Dow Jones Index is dinsdag voor het eerst in zijn geschiedenis kort door de grens van 23.000 punten gegaan op Wall Street.

De Dow Jones Index ging dinsdagavond gedurende de beurshandel voor het eerst in zijn historie door de grens van 23.000 punten heen, maar sloot er net onder.

Het werd het vijftigste record dit beursjaar. Maar ook de S&P 500 schoof langzaam naar een nieuw record. Medische aandelen boekten winst. De levensmiddelen- en farmaceutische reus Johnson & Johnson bood een sterkere outlook bij zijn resultaten en sloot 3,4% hoger. In koerswinst ging United Health op zijn laatste kwartaalresultaten 5,5% duurder de handel uit.

Zakenbank Goldman Sachs werd bij de financials ondanks zijn wat betere driemaandsresultaten door beleggers breed verkocht. Het kampte met fors lagere handelsinkomsten door het weinig volatiele marktklimaat.

President Trump boekte een tegenvaller nadat een rechter opnieuw het inreisverbod voor buitenlanders uit meerdere landen van tafel haalde. De wet zou deze week ingaan.

Netflix eindigde 1,6% lager, hoewel de online streamingdienst maandagavond beter dan verwachte resultaten rapporteerde. Ook het aantal nieuwe abonnees overtrof de verwachtingen.

Zakenbank Sachs Morgan Stanley (+0,4%), concurrent van Goldman Sachs, boekte in het derde kwartaal meer winst en omzet, vooral dankzij de privatebankingactiviteiten.

Harley-Davidson heeft in het derde kwartaal minder motorfietsen verkocht. Het aandeel noteerde 2% hoger op de dag dat de Dow historie schreef.