Nieuws/Buitenland
827982
Buitenland

Vrouw test diervriendelijk hotel: neemt paard mee naar binnen

GEORGETOWN - Een paardenliefhebster besloot om de diervriendelijkheid van een Amerikaans hotel op de proef te stellen toen ze van de receptioniste te horen kreeg dat het hotel niet discrimineert en alle dieren welkom zijn. Toevallig was Lindsey Partridge op weg naar een paardenwedstrijd en had ze wat paarden bij zich. Ze besloot om met de 5-jarige Blizz haar kamer in te nemen.

In eerste instantie was Partridge, afkomstig uit het Canadese Pontypool, er niet van bewust dat het hotel zo diervriendelijk was. Toen ze een grapje maakte dat ze wat paarden bij zich had, zei de receptioniste dat het geen probleem was om ze mee naar binnen te nemen. En zo geschiedde.

’Voor de lol’

Een van de paarden, Blizz, mocht mee naar binnen. „Andere hotelgasten waren wel verrast, maar ze wisten allemaal dat dit voor de lol was”, legde ze uit aan ABC News.

Ze had enkele foto’s hiervan online gedeeld en die gingen viraal. „Ik hoop dat ik mensen hiermee kan laten zien dat paarden heel rustig en kalm kunnen zijn.”

Diervriendelijk hotel’

De eigenaren van hotel Supreme 8 in Georgetown, gelegen in de Amerikaanse staat Kentucky, vertelden aan ABC News dat ze niet hadden verwacht dat ze haar paard echt naar binnen ging brengen. „Maar we zijn een diervriendelijk hotel.”

Het hotel kreeg veel positieve reacties op de actie van Lindsey. Het verblijf in de hotelkamer deed Blizz ook goed, hij werd derde bij de paardenwedstrijd in Lexington, Kentucky.