Nieuws/Binnenland
828004
Binnenland

’Kickbokser gebruikte hoofd slachtoffer als voetbal’

HENGELO - Tegen twee mannen uit Deventer, onder wie een getraind kickbokser, zijn vandaag voor de rechtbank Almelo forse celstraffen geëist. De twee hadden in de binnenstad van Hengelo een man zwaar mishandeld, waarbij volgens justitie het hoofd van het slachtoffer werd gebruikt als voetbal.

Volgens het OM doet de kickbokser op hoog niveau aan wedstrijden mee. De man, hoofdverdachte in deze zaak, werd in 2013 en 2014 ook al eens veroordeeld tot werkstraffen wegens drie openlijke geweldplegingen. De Deventenaar hoorde vandaag 48 maanden celstraf tegen zich eisen, waarvan 12 voorwaardelijk. Bovendien moet hij zich aan zijn agressie laten behandelen.

De twee mannen van 24 jaar hadden oktober vorig jaar in een horecagelegenheid in de binnenstad van Hengelo ruzie gekregen met een andere bezoeker. De gealarmeerde politie was snel ter plaatse, waarna agenten de twee sommeerden te stoppen. Tot hun verbijstering zagen de politiemensen hoe een van de verdachten het slachtoffer, weerloos liggend op de grond, vol in het gezicht schopte. De man bleef vervolgens bewusteloos achter. „Alsof zijn hoofd een voetbal was”, aldus de officier van justitie.

Het slachtoffer liep onder meer een gebroken neus, een afgebroken tand, bloeduitstortingen en een hersenschudding op en kan een jaar later nog steeds moeilijk ademhalen door de neus. Tegen de handlanger werd zes maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, geëist. De uitspraka is op 31 oktober.