Nieuws
828991
Nieuws

Prototype betrapt

Onthullingsdatum Mercedes GLC staat vast

Mercedes-Benz heeft een datum geprikt voor de onthulling van de compleet nieuwe GLK die door het leven zal gaan als GLC.

De autobouwer onthult de GLC op 17 juni, waarna de auto in Duitsland op 12 september bij de dealers moet staan. De Nederlandse introductiedatum is nog niet bekend, zo laat de importeur weten.

Platform C-Klasse

Mercedes-Benz bouwt de GLC op het platform van de C-Klasse en verschijnt met diverse benzine- en dieselmotoren op de markt. Ook een plug-in hybride staat in de planning. Of er ook een sportieve Mercedes-AMG-uitvoering komt, is nog niet duidelijk. Van de vorige generatie GLK is geen AMG-uitmonstering verschenen. Indien van de GLC wel een AMG-versie volgt, dan vermoedelijk met een dubbelgeblazen 4,0 liter V8-motor van de AMG C 63 voorin.

Autovisie-lezer Wilco Blok wist de nieuwe GLC al te fotograferen op de befaamde Nürburgring Nordschleife waar autofabrikanten met regelmaat nieuwe modellen testen. Wilco Blok liep tijdens wat fotosessies ook de AMG GT 'Black Series' tegen het lijf. Lees hier meer over die spectaculair bespoilerde sportwagen.

GLC Coupé

De Duitse autofabrikant brengt op basis van de GLC ook een GLC Coupé op de markt als directe tegenhanger van de BMW X4. De GLC wordt een vijfzitter, maar de GLC Coupé krijgt vier zitplaatsen. De lengte van die vierdeurs coupé wijkt in productietrim nauwelijks tot niets af van het prototype. Het studiemodel is 4,73 meter (4.727 mm) lang, exact 2,0 meter breed (zonder zijspiegels), is een kleine 1,6 meter hoog (1.593 mm) en heeft een wielbasis van 2,83 meter (2.827 mm).