Nieuws
829389
Nieuws

Ondernemers crowdfunden voor getroffen Nepalese leverancier

Ondernemers Melvin Loggies (23) en Jasper Gabriëlse (23) zamelden binnen twee dagen met een crowdfundingcampagne ruim dertienduizend euro in voor hun Nepalese leverancier.

Toen de eigenaren van wasmiddelbedrijf Seepje hoorden dat Hari, hun Nepalese hofleverancier in Kathmandu, veel familie en vrienden verloor bij de aardbeving, zijn ze direct een crowdfundingcampagne gestart. Het distributiecentrum van het bedrijf is geheel verwoest.

Wasjes draaien voor Nepal

´Wassen voor Nepal´ heet de campagne die zondagochtend online ging. De mannen zamelen geld in voor eerstelijns hulp aan Hari en andere overlevenden. Wie steun wil geven kan 1 van de 4 Seepje was pakketten aanschaffen of een gelddonatie doen.

Gabriëlse: „We focussen ons al twee jaar op het verbeteren van de omstandigheden in Nepal. Het voelt en lijkt alsof deze ramp dat ongedaan maakt, maar niets is minder waar. Onze klanten en partners steunen ons, omdat er behoefte is aan een initiatief met een gezicht en een karakter waar je op kunt vertrouwen. Wij geloven dat positiviteit versterkt, juist nu.”

Seepje produceert een 100% natuurlijk wasmiddel van schillen van de Sapindus mukorossi-vrucht. Deze vrucht groeit aan een boom die in overvloed groeit in en rondom het Himalaya gebergte. De gedroogde schil bevat een soort natuurlijk zeep dat reinigend en antibacterieel werkt.