Nieuws/Binnenland

Koningsdag zonnig en droog

Door Van onze weerman

Het is in grote delen van ons land een zeer fraaie Koningsdag. Het is in het westen en midden maar ook in het noorden zonovergoten met slechts hier en daar wat stapelwolken. De temperaturen liggen op 10-13 graden en het blijft grotendeels droog.

In het zuidoosten komt nog meer bewolking voor en daar vallen de laatste druppels. Ook daar wordt het snel droog maar het klaart er pas laat op. Komende nacht op uitgebreide schaal lichte vorst aan de grond. Het kan 1 tot 4 graden gaan vriezen.

Later in de nacht raakt het bewolkt en gaat er buiige regen vallen. Die trekt dinsdag van west naar oost door ons land. Later komen er vanuit zee weer opklaringen. De wind is westelijk en met 12 graden is het gepiept.

Ook de rest van de week is het onbestendig weer. Er vallen regelmatig buien en daarnaast schijnt ook de zon. Het is te koud met maxima tussen 10 en 13 graden.

In het weekeinde draait de stroming naar het oosten en dan wordt het meteen minder koud. Zondag kan het 16-17 graden worden. Of dat de aanzet vormt naar een warmere eerste week van mei is nog even afwachten.