Nieuws

Vaticaan kiest Hollandse verzekering

Het van oorsprong Nederlandse ARx Riskstrategy verzekert sinds deze maand negenduizend rooms-katholieke scholen en universiteiten in Zuid-Amerika.

Lloyd’s broker ARx Riskstrategy, dat het risico onderbrengt via zijn vestiging op de Londense assurantiebeurs, is voor het enorme project recent een joint venture aangegaan met de Rooms-Katholieke Kerk, getiteld ’Seguro Humanitario’. De onderhandelingen over het verzekeringscontract vonden afgelopen maanden plaats in het Vaticaan.

 

Kerk bespaart

Volgens ARx-topman Ronald van de Laar bespaart het kerkgenootschap miljoenen euro’s met de nieuwe samenwerking. „De Kerk is bezig met herstructurering van zijn inkoop, om op die manier lasten te besparen.

 

Tot voor kort werden de Zuid-Amerikaanse scholen met zeven miljoen docenten en scholieren individueel en lokaal verzekerd. Voortaan gebeurt dat centraal via onze nieuwe joint venture. Maar om straks toch lokale ondersteuning te kunnen bieden, openen we in ieder land een kantoor.”

 

Winst maatschappelijk ingezet

Los van de premiebesparingen gaat de kerk de helft van de winst op het verzekeringscontract gebruiken voor ondersteuning van maatschappelijke projecten, waaronder de bestrijding van analfabetisme in Zuid-Amerika.

Medio 2016 verwacht Van de Laar het project uit te breiden naar Azië. Ook daar zijn vele duizenden r.-k. scholen gevestigd.