Nieuws/Binnenland
830735664
Binnenland

Kort geleden werd in Schipborg ook een oudere vrouw misbruikt

65-jarige vrouw aangerand in Delfzijl

Delfzijl - Een 65-jarige vrouw is afgelopen zondag in Delfzijl aangerand. De dader is vermoedelijk een man van tussen de 18 en 25 jaar oud. Het is de tweede keer in korte tijd dat een seniore vrouw het slachtoffer wordt van aanranding.

De vrouw liep zondagmiddag rond 15.30 uur op het fietspad naast de N360 in Delfzijl toen ze de bosjes werd ingetrokken en aangerand. Toen een voorbijganger hen zag, maakte de man zich uit de voeten.

De politie is op zoek naar een man van tussen de 18 en 25 jaar oud met een licht getinte huidskleur en kort, donker haar. De man had een sportief figuur en droeg een bomberjack van gladde stof in camouflageprint.

De politie heeft naar eigen zeggen de aanranding om ’tactische redenen’ niet meteen wereldkundig gemaakt.

In het Drentse dorp Schipborg werd op zaterdag 6 juli een 76-jarige vrouw tijdens haar wandeling overvallen door een 26-jarige man en ernstig misbruikt. De politie Noord-Nederland gaat er vooralsnog vanuit dat de beide incidenten in de provincies Groningen en ongeveer 50 kilometer verderop in buurprovincie Drenthe geen verband met elkaar hebben, al lijken ze op elkaar door vermeende daders en oudere vrouwelijke slachtoffers. Het onderzoek loopt nog, liet de Groningse politie vrijdag weten.

Vanuit onderzoeksbelang is het incident in Delfzijl van afgelopen weekend niet direct bekend gemaakt. Dat was voor het onderzoek niet gewenst, aldus de politie. Het korps kan zich voorstellen ’dat mensen zich afvragen waarom het niet gelijk gedeeld werd om getuigen te vinden’. Politiewerk is niet altijd zichtbaar, benadrukt ze. „Nu hebben we wat we weten op politie.nl geplaatst, dat is tot nu toe alles”, aldus een zegsman.