Nieuws/Opmerkelijk
831068
Opmerkelijk

Meisje zonder voeten krijgt hond zonder pootje

,,Hij is net zoals ik!" De 3-jarige Sapphyre Johnson is dolgelukkig met haar nieuwe huisdier. Hondje Dan mist een voorpootje en heeft daarmee iets gemeen met het meisje zonder voeten.

Sapphyre uit Tennesse is al sinds haar geboorte onder behandeling in een ziekenhuis. Door een aangeboren afwijking miste ze vingers en tenen. Om ervoor te zorgen dat ze protheses kon dragen, waar ze wel mee kon leren lopen, zijn haar voeten geamputeerd toen ze één jaar oud was.

Hondje Dan werd acht weken geleden geboren zonder een voorpootje. Dierenartsen zeiden dat baasje Karen Riddle de hond misschien moest laten inslapen, omdat hij te ziek zou zijn om te leven. Ze accepteerde dit echter niet en na verloop van tijd knapte Dan op.

Ziekenhuis

Karen bedacht dat dit speciale hondje wellicht iemand gelukkig kon maken en nam contact op met een kinderziekenhuis. Daar werd direct aan Sapphyre gedacht. Het meisje kreeg een foto te zien van Dan en was meteen dolenthousiast. ,,Dat is míjn hondje, hij is net zoals ik", zei ze.

Het hondje is inmiddels bij het gezin van Sapphyre gebracht en de twee zijn sindsdien onafscheidelijk. ,,De hond is heel leuk en hij is fantastisch voor Sapphyre", vertelt vader Matthew Johnson aan Amerikaanse media. ,,Het is geweldig dat Karen dit voor ons gedaan heeft."