Nieuws/Binnenland
831176446
Binnenland

Eerste groep getroffenen busongeluk aangekomen uit Ecuador

Nasleep van het busongeluk

Nasleep van het busongeluk

DEN HAAG - De eerste groep getroffenen van het dodelijk busongeluk in Ecuador is donderdag per vliegtuig aangekomen in Nederland, meldt alarmcentrale Eurocross. Om hoeveel mensen het gaat, maakte de alarmcentrale niet bekend. ” De reis is goed verlopen. Op de luchthaven werden de getroffenen opgevangen door familie, medewerkers van Eurocross en de reisorganisatie”, aldus een woordvoerster.

Nasleep van het busongeluk

Nasleep van het busongeluk

De organisatie hoopt snel meer betrokkenen van het ongeluk naar Nederland te halen. Er liggen donderdagavond nog vier Nederlanders in het ziekenhuis in de hoofdstad Quito, waarvan één zwaargewonde. Over hun terugreis doet Eurocross geen uitspraken om de reis voor hen zo rustig mogelijk te laten verlopen.

De 21 Nederlanders in de bus waren zondag bezig aan een rondreis van reisorganisatie Djoser toen hun voertuig zondag tussen Tena en Baeza op een andere bus botste. Hierdoor kwamen twee Nederlanders om het leven, een vrouw van 74 jaar uit Haarlem en een man van 73 jaar uit Hilversum, en raakten meerdere mensen gewond.