Nieuws/Buitenland
831265010
Buitenland

Man zonder papieren verstopt zich in vliegtuig op toilet

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

BRUSSEL - Op de luchthaven Brussels Airport is donderdag een vliegtuig van Ryanair ontruimd nadat een man zonder de nodige documenten aan boord was geraakt en zich had opgesloten op het toilet. Hij zou meerdere keren van ’zijn’ stoel zijn weggestuurd door reizigers die hun plek opeisten.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Het incident deed zich omstreeks 08.30 uur voor op een vliegtuig van Ryanair dat naar Milaan zou vertrekken. Volgens een getuige die de Belgische krant Het Laatste Nieuws kon spreken had de man plaatsgenomen op een stoel die niet voor hem gereserveerd was. De man verplaatste zich daarna nog naar een andere plek, maar ook die stoel was voor iemand anders gereserveerd.

Uiteindelijk duwde de man een aantal passagiers opzij om zich in het budgetvliegtuig een weg te banen naar het toilet, waar hij zichzelf opsloot. De politie werd erbij gehaald en die kon de man uit het wc-hokje halen en van boord begeleiden. Vervolgens werd ook het hele toestel ontruimd zodat de politie kon nakijken of de man iets had achtergelaten.

Hoe de man, die niet in het bezit bleek van documenten om te reizen, aan boord van het toestel was gekomen is nog een raadsel.