Nieuws/Binnenland
831281
Binnenland

Hammerstein doet aangifte tegen Nagel

Advocaat Oscar Hammerstein gaat aangifte doen tegen Jan Nagel, voorzitter van 50PLUS, wegens laster.

Hammerstein voelt zich in zijn goede naam en eer aangetast door uitspraken van Nagel in het tv-programma Vandaag de dag van WNL vrijdagmorgen, meldt hij in een persbericht.

Hammerstein liet eerder deze week namens de Stichting Vrienden van de Gaykrant (SVGK) beslag leggen op twee woningen van het Tweede Kamerlid Henk Krol van 50PLUS. De stichting beschuldigt de oud-hoofdredacteur van de Gaykrant van oplichting en flessentrekkerij.

Volgens Nagel zou Hammerstein geen recht van spreken hebben, omdat hij volgens hem in het verleden zelf voor dat soort feiten is veroordeeld. De advocaat zegt dat hij nooit is veroordeeld voor welk feit dan ook.

Nagel ontkent overigens dat hij dergelijke termen heeft gebruikt. „Ik heb geen onoorbare dingen gezegd.” Van de aangifte van Hammerstein is hem niets bekend. De advocaat was niet voor een reactie bereikbaar.

Volgens Hammerstein en de stichting heeft Krol subsidiegeld misbruikt. Het geld (ruim 2 ton) was bestemd voor een digitale ontmoetingsplaats voor homoseksuele jongeren, maar Krol zou het ook hebben gebruikt voor zijn politieke partij. Krol heeft de beschuldigingen als onzin van de hand gewezen.

Vrijdagmiddag vergadert de stichting of er na de beslaglegging ook aangifte tegen Krol moet volgen.