Nieuws/Buitenland
831341
Buitenland

Pakketjes bezorgd tot in de auto

Audi-rijders in het Duitse München hoeven binnenkort niet langer thuis te blijven als ze een pakketje van internetwinkel Amazon willen ontvangen en ook de baas hoeft er niets van te weten of te merken. Bezorgers kunnen de bestellingen gewoon in de achterbak van de auto van de klant achterlaten. Het enige dat de koerier nodig heeft is een eenmalig te gebruiken code om de klep open te krijgen.

Amazon test in samenwerking met koeriersdienst DHL en autofabrikant Audi de nieuwe manier van bezorgen momenteel onder een kleine groep geselecteerde klanten. De internetwinkel heeft grootste plannen met de nieuwe bezorgmethode en voorziet dat ook auto's van andere merken in de toekomst gebruikt kunnen worden. Bestellingen zullen tevens op dezelfde manier door klanten geretourneerd kunnen worden, aldus Duitse media.

Helemaal nieuw is het idee overigens niet. Volvo heeft in Zweden eerder een dergelijk experiment gehouden met een boodschappentas vol levensmiddelen. Van de honderd deelnemers wilden er 92 de bestellingen voortaan in de achterklep in plaats van thuis bezorgd krijgen. Voor warme zomerdagen hadden ze toen nog geen oplossing.