Nieuws/Binnenland
831342
Binnenland

Politie met slakkengangetje Rotterdam voorbij

Actievoerende politievoertuigen zijn woensdagmiddag met een slakkengangetje de autowegen bij Rotterdam en Dordrecht gepasseerd. Ze waren net voor de spits Rotterdam voorbij, aldus een woordvoerster van de ANWB.

Eerder werd verwacht dat de langzaamaanacties vooral bij de Maasstad tot problemen zou leiden, maar het viel allemaal mee, aldus de woordvoerster: „Het was wel merkbaar, maar het leidde niet tot chaotische taferelen.”

Wel zegt de ANWB mogelijk bij Eindhoven problemen te verwachten. De actievoerders arriveren hier naar verwachting rond 17.30 uur, net op het hoogtepunt van de spits. Ze zijn op weg naar Maastricht, waar ze naar verwachting 19.30 uur arriveren.

Het politieprotest leidde overal wel tot langzaamrijdend verkeer. Op sommige plaatsen ontstonden files tot soms 15 kilometer, maar het verkeer kon wel doorrijden.

De politie reed met haar voertuigen over de hele breedte van de weg met een gangetje van 60 kilometer per uur. De actie begon 's ochtends in Groningen.

Volgens een woordvoerder van het actiecomité verliep de actie tot dusver volgens schema en „waren er niet al te veel problemen”.