Nieuws
831372
Nieuws

Duitse retailer koopt Intersport-eigenaar Euretco

Winkelbedrijf Euretco, die ketens exploiteert als Libris, Hubo en Intersport, krijgt een nieuwe eigenaar.

De Duitse retailer EK Servicegroup heeft de aandelen Euretco van investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners en de managementaandeelhouders overgenomen. De Telegraaf meldde in januari al dat de partijen het bijna eens waren over de deal. EK Servicegroup krijgt een belang van 75%. De overige 25% van de aandelen blijven in handen van Stichting Administratiekantoor Intres.

Harry Bruijniks, directievoorzitter van Euretco zegt over de verkoop: "Binnen de beide retailservice-organisaties EK en Euretco staan de belangen van de zelfstandig ondernemers altijd centraal. Vanuit die structuur en visie op de markt, hebben wij elkaar gevonden. Twee belangrijke partijen met grote kennis van zaken gaan samen een mooie toekomst tegemoet op de Europese retailmarkt. Onze samenwerking zal leiden tot kostenbesparing, uitbreiding van branches, kennisverrijking en krachtenbundeling in de diverse non-foodretailsectoren."

De overname zal vooralsnog geen gevolgen hebben in personele bezetting. Euretco zal onder haar eigen naam haar activiteiten voortzetten en zitting houden in Hoevelaken. Dagelijks bestuur en management van Euretco zullen onder leiding van directievoorzitter Harry Bruijniks, ongewijzigd blijven.

Begin januari meldde deze krant al dat het Duitse concern zijn zinnen had gezet op Euretco.