Nieuws/Binnenland
831375
Binnenland

Ontroerende missie op Mont Ventoux

Een uiteenlopende groep met jongens in een rolstoel, gedreven jongeren, vitale senioren en mensen met een verstandelijke beperking en andere problematiek en hun begeleiders gaan gezamenlijk de Mont Ventoux in Frankrijk beklimmen. Ze zamelen geld in voor mensen die chronisch of terminaal ziek zijn.

De klim van 22 kilometer kunnen ze niet alleen maken, maar samen moet het lukken. Elke betrokkene heeft zijn eigen reden om mee te doen. Neem bijvoorbeeld Timo Jacobsen, die dit alleen niet kan, omdat hij in een rolstoel zit. Of Marloes Albers, die een verstandelijke beperking heeft en er nét wat harder moet werken om mee te lopen.

De groep die zich Mont Ventoux on Wheels heeft genoemd, beklom de grote berg eerder al in 2013. Sommige deelnemers reden op een tandem, anderen liepen alleen. "De missie is om gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en samen de top te bereiken".

 

Dit jaar gaan ze weer: over zeven weken is het zo ver. De groep zamelt geld in voor de Veluwse Wens Ambulance. Deze stichting vervult de laatste wensen van langdurige chronische ziekte en mensen in hun (pre-) terminale levensfase.

Over de klim van dit jaar zegt de 13-jarige Jasper uit Oldebroek: "Ik ga de uitdaging aan om de Mont Ventoux met mijn handbike te beklimmen, geholpen door een grote groep gemotiveerde mensen. Zo hoop ik lichamelijk nog sterker te worden en mijn zelfredzaamheid te vergroten!" De 20-jarige Naomi loopt mee omdat ze het belangrijk vindt 'om een steentje bij te dragen en de jongeren te motiveren'.