Nieuws/Binnenland
831376
Binnenland

'Ontslagen TSN tonen funest kabinetsbeleid'

De 650 ontslagen bij TSN Thuiszorg tonen aan dat het kabinetsbeleid funest is voor de zorg en de werkgelegenheid in die sector. Dat stelt vakbond FNV woensdag in een reactie op de reorganisatie bij de thuiszorgorganisatie.

FNV eist dat staatssecretaris Van Rijn ingrijpt en stopt met „de goednieuwsshow” over zijn zorgbeleid. Vorige week maakte de staatssecretaris nog bekend dat de zorgverschuiving 'beheerst' was verlopen, aldus de vakbond.

„De keiharde werkelijkheid is dat ouderen aan hun lot worden overgelaten en dat tienduizenden zorgverleners hun werk verliezen. Het kabinet kan niet langer wegkijken”, stelt FNV-bestuurder Gijs van Dijk. De bond gaat de komende tijd door met acties in de zorg.

Van Dijk wijst erop dat overal in Nederland kwetsbare mensen hun zorg verliezen en zorgverleners hun werk kwijtraken. „Verzorgingshuizen worden gesloten, omdat het kabinet wil dat mensen langer thuis blijven wonen. Maar tegelijkertijd snijdt het kabinet fors in de zorg bij de mensen thuis. Dat is een onmogelijke situatie”, zegt de vakbondsman.

De ontslagteller in de zorg staat volgens FNV inmiddels op zo'n 30.000 mensen die hun werk verliezen als gevolg van het kabinetsbeleid.