Nieuws
831430
Nieuws

Katja Schuurman terug op het witte doek

Katja Schuurman heeft een rol gescoord in het vervolg op Dummie de Mummie. Het is voor het eerst in bijna vier jaar dat de actrice weer in een bioscoopfilm te zien is.

Dat hebben distributeur Dutch Filmworks en producent Paul Voorthuysen woensdag bekendgemaakt.

Dummie de Mummie en zijn beste vriend Goos beleven in de kerstvakantie van 2015 hun tweede bioscoopavontuur. De titel van de sequel luidt Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba. Schuurman speelt de mysterieuze vrouw die het geheim van de sfinx met zich meedraagt.

Het verhaal is weer gebaseerd op een boek van schrijfster Tosca Menten. Hoofdrolspeler Julian Ras keert weer terug als Goos, de beste vriend van Dummie. Dat geldt ook voor Roeland Fernhout, Jennifer Hoffman en Mike Weerts. Andere nieuwe acteurs in deel 2 zijn Marcel Hensema en Hans Dagelet. De opnames vinden momenteel plaats.

Het eerste deel trok in Nederland bijna 400.000 bezoekers en is inmiddels ook verkocht aan Frankrijk, Italië, Duitsland, Scandinavië, Polen en Latijns-Amerika. Het succes van Dummie heeft de afgelopen jaren in Nederland voor een toegenomen interesse in mummies gezorgd. Zo is er zaterdag 25 april een speciale Dummie de Mummie-dag in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.