Nieuws
831432
Nieuws

Litouwse hoofdstad Vilnius goedkoopst

Top 10 voordeligste Europese stedentripbestemmingen

Je kunt een stedentripje zo gek maken als je zelf wilt. We hebben het dan even over de prijs. Binnen Europa kun je nog steeds voordelig op pad. Zie hier de voordeligste Europese stedentripbestemmingen op dit moment.

De gemiddelde hotelprijzen per overnachting liggen, volgens Hotels.com, wederom het laagst in de Litouwse hoofdstad Vilnius. Reizigers uit de Eurozone betaalden vorig jaar in Vilnius gemiddeld €71 per overnachting.

Oost-Europese steden zijn de laatste jaren sterk vertegenwoordigd in de lijst met voordeligste hotelbestemmingen.

Boekarest en Bratislava volgen Vilnius op zeer korte afstand met een gemiddelde hotelprijs van €73 en €74 per overnachting. Naast Boekarest en Bratislava vallen Boedapest (€74) en Krakau (€75) ook in de smaak en worden ervaren als betaalbare stedentripbestemmingen.

Spaanse zon

Voor reizigers die willen genieten van de Spaanse zon is Alicante een perfecte bestemming. Met €84 euro per nacht staat Alicante op plaats negen in de Top 10 voordeligste Europese stedentripbestemmingen.

Opmerkelijk is de aanzienlijke stijging van 14% ten opzichte van vorig jaar. Lissabon (€84) had een stijging van 8%, maar nog steeds is deze stad één van de voordeligste stedentripbestemmingen in Europa.

Top 10 voordeligste Europese stedentripbestemmingen: