Nieuws/Binnenland
831438
Binnenland

Arrestaties wegens mensenhandel

De Koninklijke Marechaussee heeft in Rotterdam en Zaandam drie mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van mensensmokkel en -handel. Dat maakte de marechaussee woensdag bekend.

De marechaussee hield dinsdag in Rotterdam drie Roemenen aan, twee mannen en een vrouw, in de leeftijd van 35 en 40 jaar. De verdachten zouden lid zijn van een bende die via internetsites Roemeense prostituees aanbood.

Een rechercheteam begon in februari een onderzoek naar de Roemenen. Een van de mannen regelde het contact tussen de vrouwen en klanten. De vrouwen moesten twee derde van de inkomsten afdragen. Van het bedrag dat zij overhielden moesten zij onder meer zelf de huur, beltegoed en eten betalen.

In Zaandam werd een 47-jarige man opgepakt. Hij wordt verdacht van mensensmokkel, waarbij vorig jaar in een busje tien Syrische vluchtelingen vanuit Italië en Griekenland naar Nederland werden gebracht. Bij huiszoeking vond de marechaussee onder meer een geldbedrag van 20.000 euro. De marechaussee sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.