Nieuws
831473
Nieuws

Festivalgangers massaal naar Oost-Europa

Festivaloorden als Servië, Hongarije en Slowakije zijn steeds populairder aan het worden. Zo trokken vorig jaar ruim 30.000 Nederlanders naar festivals in Oost-Europa.

Vorig jaar alleen trokken er via de organisatie 'Festival Travel' al 30.000 Nederlanders naar Servië, Hongarije en Slowakije. Dat meldt Metro.

Grote festivals in eigen land en in buurland België zijn nog steeds populair maar Nederlanders reizen steeds vaker af naar andere oorden. Zo blijkt de Szigettreinen, het eilandfestival in Boedapest erg geliefd te zijn.

Festival.Travel biedt tussen de vijftien en twintig festivals in het buitenland aan. "Onze visie is daarbij dat aan een festival een vakantie te koppelen moet zijn", zegt Martijn Pas van het 'team Festival.Travel'. "De beleving tijdens je reis is belangrijker dan alleen de line-up van het evenement."

Voordelen van festivals, met name in Oost-Europa, zijn er volgens de organisatie genoeg. ,,In Oost-Europa is je gulden letterlijk een daalder waard." Daarnaast zou drank ook spotgoedkoop zijn. "Een goede festivalmaaltijd heb je voor weinig , een pint voor onder de 2 euro."