Nieuws/Opmerkelijk
831513
Opmerkelijk

Don't mean a thing, if it 'aint got that swing

102-jarige ziet zichzelf dansen in de jaren '30

Voor iedere oma is het een droom om een video van een jongere zelf terug te kunnen zien. Aangezien er in de jaren '30 en '40 niet zoveel video's zijn gemaakt als nu, was het een prachtig en bijzonder moment voor de 102-jarige Alice Barker om zichzelf weer te mogen zien als een jonge danseres.

In het verzorgingstehuis waar Alice ligt, wisten verpleegsters al lange tijd dat ze een beroemde danseres is geweest in de jaren '30 en '40 van de vorige eeuw. Ze heeft zelfs het podium gedeeld met grote bekendheden als Frank Sinatra.

David Shuff, die met zijn therapiehond jaren geleden het verzorgingstehuis bezocht, hoorde de verhalen over de beroemde danseres en besloot actie te ondernemen.

Ondanks eerdere pogingen van verpleegsters om het beeld te vinden, is het Shuff in samenwerking met Mark Cantor van Jazz on Film wel gelukt. Ze hebben haar achternaam vroeger namelijk verkeerd gespeld, waardoor het eerder onmogelijk was om haar te vinden in het archief. In plaats van Barker is Alice gevonden onder de naam Alice Baker.

Ze besloten haar te bezoeken en alle films die ze hebben gevonden waar ze opstaat te laten zien. En dit moment hebben ze prachtig vastgelegd.

Een grote glimlach verschijnt er op het gezicht van Alice Barker nadat ze een tijdje zichzelf ziet dansen op video. Ze swingt weer helemaal mee net als vroeger en zegt: ,,Don't mean a thing, if it 'aint got that swing."

Gelukkig hebben ze het beeld bij Alice achtergelaten, zodat ze altijd de beelden weer terug kan zien. David Shuff zijn reactie op Reddit onder gebruikersnaam TenFresh: ,,De verpleegsters laten het beeld regelmatig in de gemeenschapsruimte zien op een groot televisiescherm. Ze is een rockster geworden. ;)"

 Comment from discussion 102 y/o Dancer Sees Herself on Film for the First Time.