Nieuws/Binnenland
831525
Binnenland

Kaasplankje?

Nederland is een kaasland. We worden natuurlijk niet voor niets kaaskoppen genoemd. Om meer te weten te komen over dit hartige hapje, is een bezoekje aan Gouda een aanrader.

Nederland is een kaasland. We worden natuurlijk niet voor niets kaaskoppen genoemd. Om meer te weten te komen over dit hartige hapje, is een bezoekje aan Gouda een aanrader. Vanaf begin april tot en met 27 augustus wordt hier iedere donderdagochtend een Kaasmarkt gehouden. Voor de Waag onderhandelen boeren met de handelaren over de prijs. En dat gaat zoals het al eeuwenlang gaat; met een handjeklap wordt de koop beklonken.

De kazen worden aan- en afgevoerd op brikken en na de verkoop gewogen in de monumentale Goudse Waag. Op verschillende data in de vakanties is er tijdens de Gouda Kaasmarkt ook een Kinderkaasmarkt. De eerste vindt 18 juni plaats.

Boerenkaas uit 't Kaaswinkeltje

Toch in Gouda? Stap dan binnen in het 't Kaaswinkeltje. Deze winkel verkoopt als enige winkel in Nederland uitsluitend boerenkaas. Kaas die nog steeds volgens de oude tradities op boerderijen rondom Gouda wordt gemaakt. En die in tegenstelling tot fabriekskaas niet wordt gepasteuriseerd, waardoor de lekkere smaak behouden blijft.

goudakaasstad.nl