Nieuws
831528
Nieuws

Xiaomi kopieert zelfs uitnodiging van Apple

Dat Xiaomi bij het ontwerpen van zijn telefoons heel goed naar de toestellen van Apple kijkt, is bekend. Het heeft de Chinese fabrikant bovendien geen windeieren gelegd. Het bedrijf lijkt dan ook geenszins van plan er mee te stoppen. Integendeel.

Xiaomi heeft de pers uitgenodigd voor een nieuwe productpresentatie. Alleen kwam velen de uitnodiging wel heel bekend voor. En dat was niet omdat ze hem al eerder ontvangen hadden, of toch wel?

Niet alleen de smrtphones van Apple lijken een inspiratie te zijn voor de Chinese rivaal. Ook het design van de uitnodigingen. Xiaomi gebruikt in zijn nieuwste uitnodiging precies hetzelfde patroon van kleuroverlappingen als Apple in zijn recente Spring Forward uitnodiging.   

En dat terwijl het Chinese bedrijf onlangs nog zijn beklag deed over het groeiende aantal namaak Xiaomi-artikelen die tegen een nog lagere prijs worden aangeboden. “Wat het grootste probleem is? Er is veel namaak,” aldus Xiaomi-baas Lei Jun eerder deze maand tijdens een persconferentie. “Als er geen namaak was, zouden onze verkopen verdubbelen of zelf verdrievoudigen.”