Nieuws/Binnenland
831554
Binnenland

Chaos door politieacties

Rijkswaterstaat verwacht vandaag een puinhoop op de snelwegen vanwege acties van de politie. Agenten hebben aangekondigd om vanaf vanmorgen heel langzaam in estafettevorm in colonne met dienstvoertuigen van Groningen naar Limburg te rijden.

„Het kan een chaos worden, want vanuit het hele land starten de acties. Als je met zestig kilometer per uur over een snelweg rijdt, snapt iedereen dat daarachter één grote lange file ontstaat”, zegt Melanie van Jaarsveld van RWS. „We denken dat er op de actieroutes voortdurend files van drie tot vijf kilometer ontstaan en in de spits moet daar de ’normale’ extra reistijd nog eens bij worden opgeteld.”

De weggebruiker wordt hard getroffen door de acties die agenten voeren voor een betere cao. „Vooral omdat het snelwegprotest ook op de drukste tijden plaatsvindt, zal de hinder groot zijn. We waarschuwen weggebruikers dan ook om goed de verkeersinformatie te volgen voordat ze de weg opgaan”, stelt Van Jaarsveld, „en eventueel een andere route te kiezen.”

De acties beginnen ’s ochtends om 07.00 uur in Groningen en waaieren richting de Randstad uit via de A7 (over de Afsluitdijk), A6 (Flevoland) en de A28 (Overijssel). De verwachting is dat in de loop van vanmiddag het verkeer rond Rotterdam in zuidelijke richting (A4, A13, A20 en A16) hinder ondervindt. In de avondspits geldt dat op de A58 richting Tilburg en Eindhoven en op de A2 tussen Eindhoven en Weert.