Nieuws
831581
Nieuws

RTL Z neemt Bright over

RTL Z neemt techsite Bright over. De zender hoopt met de samenwerking in te spelen op de 'groeiende nieuwsgierigheid naar ontwikkelingen zoals de robotisering van de samenleving, zelfrijdende auto's, de laatste gadgets en de opkomst van wearables', zo meldt RTL Z.

Vooral de technologische kant zal een belangrijk onderdeel gaan spelen in 'het nieuwe RTL Z'. Begin september zal het gelanceerd worden. Bright krijgt een wekelijks televisieprogramma en zal daarnaast gaan adviseren bij andere programma's. De website en apps blijven bestaan in de huidige vorm.

"Technologie zit ons steeds vaker letterlijk op de huid, het heeft enorme impact op hoe we werken, ontspannen, ondernemen en denken. RTL Z wordt het merk voor ondernemende mensen die willen weten waar de kansen liggen. Samen met Bright willen we laten zien wat de toekomst brengt", aldus Joris van Lierop, uitgever RTL Nieuwsgroep.

Ook Erwin van de Zande, hoofdredacteur van Bright, ziet de overname zitten. "Bright wordt een bouwsteen van iets heel nieuws dat straks uniek is in Nederland. Dat sprak mij als hoofdredacteur en persoon enorm aan. RTL Z neemt tech bovendien serieus en erkent daarmee de groeiende impact die tech heeft op ons leven. Geen enkele grote speler in Nederland biedt tech aan via tv, digitaal én events. The future is bright!"