Nieuws
831584
Nieuws

Virtueel huizen bekijken in Funda met vr-bril

Woningsite Funda is begonnen woningzoekenden een huis virtueel te laten zien met een Oculus Rift-bril. Deze optie is alleen mogelijk op het kantoor van de makelaar.

Funda vertelt dat er al ruim 30.000 woningen en kantoorruimtes virtueel bezichtigd kunnen worden met de bril. De woningaanbieders moeten wel minstens één 360-gradenfoto van de woning of kantoor beschikbaar stellen. Volgens Funda bespaart deze manier van bezichtigen de huizenzoekers veel tijd.

Geïnteresseerden kunnen bij hun makelaar terecht om in één afspraak meerdere woningen of objecten te kijken middels de Oculus Rift-bril. Pas daarna wordt er bij eventuele interesse een bezichtiging ter plaatse gepland. "Mensen op huizenjacht hebben nu extra reden voor een bezoek aan de makelaar", aldus softwareontwikkelaar Samir Boulema van Funda.

Hij vervolgt: "Door meer huizen in korte tijd te bezichtigen, krijgt de makelaar sneller een beeld van de wensen en behoeften van de huizenzoeker. Als hij daarop doorvraagt, kan hij beter advies geven over huizen die aansluiten bij de woonwens."