Nieuws
831612
Nieuws

De 6 beste naakstranden van Europa

In je blootje op het strand

De een houdt ervan, de ander moet er niet aan denken: naakt recreëren. Het kan heerlijk zijn om op een warme dag in je nakie over het strand te wandelen, een stukje te zwemmen of lekker te zonnen. Het is niet overal zomaar toegestaan maar op deze plekken mag je met de billen bloot.

1. Spiaggia di Guvano, Italië

Ga je op vakantie naar Italië en lig je het liefst in je blootje op het strand? Ga dan naar Spiaggia di Guvano in Corniglia aan de Ligurische kust. Om bij het intieme rustige plekje te komen waar je vooral locals tegenkomt,  moet je eerst door een donkere tunnel maar dan heb je ook wat!

2. IIha Deserta, Portugal

Terug naar de natuur in Portugal doe je in het zuiden. IIha Deserta hoort bij natuurpark Parque Natural da Ria Formosa. Het is geen officieel naaktstrand maar omdat het er zo rustig en uitgestrekt is, is het een geliefde plek voor nudisten. Neem een watertaxi vanuit Faro om op deze relaxte plek te komen.

 

3. Es Trenc, Mallorca

Op dit populaire strand op Mallorca kan het in het hoogseizoen behoorlijk druk zijn. Het middelste gedeelte van het strand is ruimer waardoor het de aangewezen plek is voor iedereen die naakt wil zonnen.

4. Red Beach, Kreta

Op Kreta is nudisme alleen op bepaalde plekken toegestaan. Via een wandeling vanuit het centrum van Matala kom je bij het mooie strand Red Beach. Kleding uit en genieten maar!

5. Valalta, Kroatië

In Kroatië vind je talloze naaktresorts, naakstranden en naaktcampings. Er is in dit land keuze genoeg wat betreft naaktrecreatie. Valalta bij Rovinj is een van de mooiste, deze camping  won onlangs de ADAC/ANWB Beste Camping Award 2015.

6. Plage Linguizzetta, Corsica

Het zandstrand in de baai bij Linguizzetta is de bekendste hotspot voor nudisten. Dit strand is vier kilometer lang en daarmee het langste naaktstrand van Corsica. In het hoogseizoen kan het er erg druk zijn maar buiten de vakantieperiodes is dit strand een oase van rust met een mooie schone zee.

Bron: Skyscanner.nl

Ook op deze plekken is het toegestaan om in je blootje zonnen