Nieuws/Vrouw
831633
Vrouw

Horen, zien en meepraten: tv tip

101 topstukken uit Kunst en Kitsch tentoongesteld

Al dertig jaar reist Tussen Kunst & Kitsch door ons land. Mensen staan op kijkdagen uren in de rij om te kijken of ze iets waardevols hebben meegebracht. In de uitzending van vanavond krijgt expert Jaap Polak een Japans huisaltaar met zittende boeddha onder ogen. Polak: „Een prachtig en zeer zeldzaam Japans huisaltaar. De verfijnde luikjes zijn bekleed met zijde, waarop een motief te zien is van lotusbloemen." Toch weer even spannend of dit kunst of kitsch is.

Ter ere van het dertigjarig bestaan van het succesvolle AVROTROS-programma is er de tentoonstelling 30 jaar Tussen Kunst & Kitsch – 101 ontdekkingen. In Museum Flehite in Amersfoort staan de lievelingetjes van de experts tentoongesteld. Liefhebbers van het televisieprogramma kunnen tijdens de expositie de vondsten fysiek bekijken. 17de eeuws glas, art deco-voorwerpen, werk van grote namen zoals Escher, Picasso en Pieter Breughel de Jonge. Juwelen, archeologische vondsten en Delfts aardewerk; de lievelingetjes van alle experts staan tentoongesteld.

Bij de expositie verschijnt gelijktijdig het boek Tussen Kunst en Kitsch, 101 ontdekkingen. In dit rijk geïllustreerde verzamelalbum vertellen de experts over hun ervaringen tijdens de opnamedagen van het televisieprogramma. Ruim 100 topstukken uit de uitzendingen worden nog eens extra belicht in woord en beeld. De tentoonstelling is tot en met 12 juli te bezoeken.

Heb jij zelf ooit een van de kijkdagen bezocht?

NPO 1 - 20.30 uur - Tussen Kunst & Kitsch

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!