Nieuws/Binnenland
831639
Binnenland

Betrokkenen mistongeval Zeeland bijgepraat

Mensen die betrokken zijn geweest bij het grote ongeval in de mist in september vorig jaar in Zeeland worden woensdagavond bijgepraat over het onderzoek naar de toedracht. Ook laat het Openbaar Ministerie dan weten of het mensen of instanties gaat vervolgen voor het ongeluk.

Tijdens de besloten bijeenkomst wordt gesproken met de nabestaanden van de slachtoffers, met mensen die gewond raakten en met de inzittenden van beschadigde voertuigen. Op de zeer mistige ochtend van 16 september botsten ongeveer 150 auto's tegen elkaar op de A58 tussen Goes en Middelburg. Twee mensen kwamen om. Bijna dertig mensen raakten gewond.

Verzekeraars spraken na het ongeluk af om, anders dan normaal, de schade van hun eigen klanten te vergoeden. Verzekeraar ZLM moest circa een kwart van de gevallen afhandelen. Met de blikschade was de verzekeraar vorig najaar al klaar. Een woordvoerder van ZLM liet dinsdag weten dat inmiddels ook de meeste gevallen van letselschade zijn afgewikkeld. In totaal heeft ZLM ruim een half miljoen uitgetrokken voor het vergoeden van de schade.