Nieuws/Binnenland
831667
Binnenland

'Möllenkamp betaalde vier ton terug in AH-tas'

Hubert Möllenkamp, de van miljoenenfraude verdachte oud-topman van woningcorporatie Rochdale, heeft 400.000 euro smeergeld verpakt in een plastic AH-tas in een tuin achtergelaten voor medeverdachte Henk Oudt.

Dit verklaren Oudt, voormalig eigenaar van sloopbedrijf Steenkorrel, en een ex-directeur van diens onderneming tijdens hun verhoren door de fiscale opsporingsdienst FIOD over smeergeldbetalingen aan Möllenkamp, ingezien door De Telegraaf. Möllenkamp zelf ontkent het gebeuren.

De als 'Maserati-man' bekendstaande Hubert Möllenkamp wordt momenteel door het OM vervolgd wegens het aannemen van miljoenen euro's aan steekpenningen van diverse zakenpartners van de Amsterdamse woningcorporatie. Een van hen is Henk Oudt van Steenkorrel, dat afgelopen jaren van Rochdale voor tientallen miljoenen euro's sloopopdrachten kreeg, onder andere in woonwijk de Bijlmer. In totaal zou Oudt als wederdienst 525.000 euro smeergeld aan Möllenkamp hebben betaald via de Spaanse bankrekening van hem en zijn partner Alberdina V., die eveneens verdachte is.

Daarnaast reden Möllenkamp, zijn vrouw én zijn kinderen rond in extreem luxe auto's, die stuk voor stuk werden betaald (inclusief snelheidsovertredingen) door het sloopbedrijf. Alle verdachten beweren dat het hier om leningen ging, maar daar gelooft justitie niks van.

Lees hier meer over het smeergeld in de plastic tas