Nieuws/Binnenland
831829
Binnenland

Asscher: fraudeaanpak effectief

De maatregelen die het kabinet de afgelopen jaren heeft genomen om fraude met overheidsgeld tegen te gaan „blijken effectief te zijn”. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën schrijven dat dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Hun brief is een reactie op berichtgeving bij RTL Nieuws vorige week over fraude met kinderopvangtoeslag door gastouderbureaus. Asscher en Wiebes schrijven dat fraude en misbruik van overheidsmiddelen „absoluut onaanvaardbaar” en „een doorn in het oog zijn” en krachtig bestreden dienen te worden.

„Daarom zijn er de afgelopen jaren diverse maatregelen genomen om fraude met overheidsmiddelen te bestrijden. Ze blijken effectief te zijn. Dit wil echter niet zeggen dat er nooit fraude meer zal zijn. Ervaring leert dat fraudeurs immer op zoek blijven naar manieren om te frauderen. Daarom blijft het kabinet hier actief op acteren. Nieuwe maatregelen worden ingevoerd en brede fraudeprogramma's ontwikkeld”, aldus de brief.