Nieuws/Binnenland
832014
Binnenland

Dode bij botsing met bierfiets

Bij een botsing tussen een trein en een bierfiets op een bewaakte spoorwegovergang in Eindhoven is maandagavond een 24-jarige man uit Nuenen om het leven gekomen. Volgens de politie zijn er geen andere gewonden gevallen en zaten er vijftien tot twintig mensen op de bierfiets.

Er zaten meerdere spelers uit het eerste elftal van voetbalclub EMK uit Nuenen op de bierfiets. Dat team was afgelopen zondag kampioen geworden. Het slachtoffer was spits in het team. Tijdens de kampioenswedstrijd scheurde hij zijn kruisbanden. Hij moest daarna op krukken lopen. Een bestuurslid van EMK omschrijft het slachtoffer als 'een vaandeldrager, iemand die altijd een positieve invloed had'.

De passagiers die in de stoptrein zaten, zijn per bus naar het centraal station gebracht. De mensen die op de bierfiets zaten worden opgevangen op het politiebureau in Eindhoven.

Het ongeluk gebeurde op een overgang op de Tongelresestraat. Een omstander spreekt tegenover Omroep Brabant over 'één grote chaos'. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.

De overweg is afgezet, meldt Dichtbij.nl. De NS verwacht dat het treinverkeer om 23.30 uur kan worden hervat. De extra reistijd is een half uur tot een uur, aldus de NS.