Nieuws/Binnenland
832024
Binnenland

Drie jonge zeearenden in Biesbosch

In het Noord-Brabantse natuurgebied De Biesbosch zijn dit jaar drie jonge zeearenden geboren uit één nest. Dat is zeer zeldzaam. Er komen steeds meer zeearenden broeden in het groene gebied.

Sinds 2012 broeden er zeearenden in Nationaal Park de Biesbosch, meldt Staatsbosbeheer. Slechts één keer eerder kropen er drie zeearenden in hetzelfde nest uit het ei. "Spectaculair", noemt boswachter Thomas van der Es het dan ook.

"Vooral als ze gevoerd worden, gaan af en toe met de koppies omhoog. Zo konden we het goed zien", aldus Van der Es tegen RTVRijnmond.

"De eerste dertig, veertig dagen zie je alleen maar dons. Als er iets lekkers gebracht wordt, rekken hun nekjes uit. Dat hebben we de afgelopen dagen vaak gezien", vertelt de boswachter enthousiast.

Van jonge ganzen tot snoekbaarzen - er is genoeg voedsel voor de jonge vogels te vinden. De ouders vliegen dan ook de hele dag af en aan om de hongerige kleintjes te voeden.

Vogelaars ontdekten de jonge zeearenden. Er streken dit jaar twee paren neer in het gebied: het ene paar in de Dordtse Biesbosch en het andere aan de Brabantse kant.