Nieuws/Binnenland
832092
Binnenland

Forever 21 meer naar de Randstad

Forever 21 opende vorig jaar haar deuren in Amsterdam. Het Amerikaanse modenketen wil nu ook uitbreiden naar andere steden.

Modeketen Forever 21 wil zijn winkelbestand in ons land op korte termijn uitbreiden. Daarvoor kijkt de retailer alleen naar de Randstad, zo meldt RetailNews. Hoeveel nieuwe winkels de modeketen verder in ons land zal openen is nog onduidelijk.

Volgens de commercieel en administratief directeur Rob Cuijpers is sinds de opening van de eerste Forever 21 winkel in de Amsterdamse Kalverstraat de e-commerce van Forever 21 in Nederland geëxplodeerd.

De Amerikaanse winkelketen opende de afgeopen jaren vestigingen in acht andere Europese landen. Doordat de keten weinig winkels in veel landen heeft levert het op het gebied van logistiek problemen op. Cuijpers geeft aan dit te willen oplossen door meer vestigingen te openen. Zo gaat Forever 21 zich nu meer op landen richten waar het al actief is, in plaats van in nieuwe landen vestigingen te openen.

Momenteel wordt er een nieuw distributiecentrum in Bergen op Zoom gebouwd. Die locatie is volgens de Nederlandse directeur gekozen omdat binnen een straal van vijfhonderd kilometer twintig procent van de totale Europese markt bediend kan worden. “Binnen dit gebied kunnen we next day delivery aanbieden en ook onze winkels binnen een dag beleveren.”

Forever 21 is sinds het jaar 2000 gegroeid van tweehonderd miljoen naar 4,2 miljard dollar omzet. Naast Europa wil het modemerk binnenkort ook haar deuren openen in Zuid-Amerika.