Nieuws/Binnenland
832097
Binnenland

Op naar de mooiste top

Fietsend, wandelend of rennend. Het maakt niet uit hoe je boven komt, áls je de top maar bereikt. Tijdens de Posbank 6x6 houden wij hier in Holland onze eigen Alpe d'HuZes.

Aankomende zaterdag 25 april is het weer zover; dat is één van de mooiste plekken op de Veluwe voor de 5de maal het toneel van de Posbank 6x6. Het sportieve evenement is dit jaar uitgebreid met een wandelactiviteit. En uiteraard gaan alle opbrengsten ook dit jaar naar het KWF. Daarnaast kunnen de deelnemers door sponsoring extra geld inzamelen voor de strijd tegen kanker.

Kiest u voor de fiets? Ga dan zo vaak mogelijk omhoog. Het ultieme doel is 6 x 6 = 36 keer op en neer. Bij 36 beklimmingen worden maar liefst 1800 hoogtemeters overwonnen over een afstand van 86 km. Dit is vergelijkbaar met anderhalf keer de Alpe d'Huez.

Meer een hardloper? Verwacht dan een trailrun door heide, zand en bos. Dwars door uitdagende, smalle paden en mul zand. U kunt kiezen uit 6 of 12 km.

Wilt u het wat rustiger aandoen? Loop dan met de benenwagen naar boven. Wandelliefhebbers kunnen een 6 of 12 km lange route lopen over de heuvels van de Posbank en door bos.

Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen meedoen met de kidsrun of kidswalk. (Groot)ouders mogen mee rennen of de kinderen aanmoedigen vanaf het uitzichtpunt. De run duurt ca. 30 minuten, de wandelroute maximaal 1,5 uur. Inschrijven kan op de dag zelf bij de schrijftent.

www.posbank6x6.nl