Nieuws/Binnenland
832100
Binnenland

Vergeten fles cognac 10 mille waard

Een fles cognac die als relatiegeschenk was gegeven blijkt op een veiling niet 200 maar zo'n 10.000 euro waard. Bij veilinghuis Catawiki is een fles Louis XIII Grande Champagne Très Vieille opgedoken.

De eigenaar had geen idee dat het cadeautje zo veel geld waard was en rekende op een paar honderd euro.

„'Ik moest even goed in mijn ogen wrijven. Het gaat hier namelijk om de meest exclusieve cognac die ooit door het bekende merk Rémy Martin is gemaakt”, zegt veilingmeester Guido Mascini. "Niemand weet precies hoeveel van deze flessen er precies zijn. De flessen liggen in de erfgoed kelders van Rémy Martin en worden nooit verkocht. Dat er nu dus één op de veiling wordt aangeboden is heel bijzonder, temeer omdat de aanbieder niet doorhad dat het om zo'n exclusieve cognac gaat''.

De veiling van de exclusieve cognac duurt nog tot en met woensdag 22 april.

Stijgende prijzen

De prijs van bijzondere flessen cognac en whisky is de laatste 10 jaar geëxplodeerd en met name in Azië is de vraag naar deze flessen erg groot. Volgens Mascini zijn de prijzen van deze flessen de laatste tijd zo gestegen omdat er steeds meer mensen zijn die cognac en whisky zien als een alternatieve investering. De flessen worden niet geopend om te drinken, maar bewaard om ze later weer met winst door te verkopen. ''Het is voor investeerders een unieke kans om in het bezit te komen van een fles van een van de meest gezochte cognacs ter wereld. Ik verwacht dan ook vanuit de hele wereld belangstelling voor deze fles'', aldus de veilingmeester.