Nieuws
832136
Nieuws

Top 5 bestemmingen met extreem weer

Sommigen zien een vakantie als het moment om te relaxen, anderen zoeken liever de uitdaging op en gaan voor iets extremers. Als je bij de laatste groep behoort, overweeg dan om een beestachtig fenomeen te ontmoeten tijdens je volgende trip: het weer. Skyscanner zette deze 5 plaatsen met de extreemste temperaturen en -weersomstandigheden in de wereld op een rij. 'Als je moedig genoeg bent om die te doorstaan, dan kom je zeker terug met vakantieverhalen die net een tikkeltje anders zijn.'

1. Dallol, Ethiopië 

Als je een wat extreme vakantievariant zoekt en weg wilt van wederom een reisje naar een mooi maar geijkt strand, denk dan aan Dallol. De gemiddelde temperatuur ligt hier rond de 35 graden Celsius, maar het kan nog veel en veel warmer worden. Het heet niet voor niets de warmste,  onbewoonde plek op Aarde. Alsof de hoge temperaturen nog niet voldoende zijn; Dallol is ook de plek voor spannend natuurfenomenen zoals vulkanen en aardbevingen.

 

2. Oymyakon, Rusland

Als je na Ethiopië weg wilt van de verzengende hitte, zet dan Oymyakon op je reislijst. Het is Dallol’s kille tegenpool. Oymyakon wordt genoemd als koudste, onbewoonde plek in de wereld. De koudste, gemeten dag ooit was in Oymyakon in 1924, de thermometer bleef toen steken op ongeveer min 71 graden Celsius. De gemiddelde temperatuur ligt rond de min 50 graden Celsius, dat betekent fors investeren in outdoor wintergear voordat je deze poolpelgrimstocht kunt maken.

 

3. Atacama woestijn, Chili

Deze woestijn die langs de noordelijke grens van Chili loopt staat bekend als een van de droogste plekken op aarde. National Geographic beweerde dat er plaatsen in de Atacama zijn waar zelfs nog nooit een druppel regen is gevallen. Ondanks dit feit is het gebied populair onder toeristen. Ze komen voor het unieke landschap en de interessante, culturele en archeologische plekken in plaatsen als San Pedro de Atacama.

 

4. Cherrapunji, India

Misschien kun je kijken of Rihanna haar jouw paraplu wil lenen voor deze reis, Cherrapunji zou namelijk een van de natste plekken op aarde zijn. Gek genoeg heeft Cherrapunji, ondanks z’n jaarlijkse regenval, eigenlijk een watertekort vanwege inadequate wateropname en afwatering. Tijdens je bezoek is er van alles te doen en te zien (naast het springen in waterpoelen) zoals bergbeklimmen, kamperen en wandelen. Ga altijd wel met een gids die het gebied op z'n duimpje kent!

 

5. Tornado Alley, Verenigde Staten 

Als je jezelf ziet als de volgende ‘great storm chaser’ a.k.a. stormenjager ga dan naar Tornado Alley in de Verenigde Staten. Er zijn talloze bestemmingen om uit te kiezen, Tornado Alley is een gebied dat zich uitstrekt van Texas, Iowa, Nebraska, Oklahoma tot natuurlijk Kansas. Is het najagen van een twister je focus, dan is Tornado Alley de plek om je doel te realiseren, de weersomstandigheden zijn er ideaal voor, vooral in het late voorjaar. Of richt je pijlen op meer tropische delen en ga naar Florida dat ook een hoge concentratie tornado’s kent.

Bron: Skyscanner