Nieuws
832202
Nieuws

'Lichte omzetgroei verwacht voor TomTom'

TomTom heeft in het eerste kwartaal naar verwachting iets meer omzet behaald dan een jaar eerder. Twaalf door het bedrijf zelf gepolste analisten gaan gemiddeld uit van 207 miljoen euro, tegen 205 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2014. De resultaten worden dinsdag voorbeurs gepubliceerd.

De groei zal volgens de marktvorsers geheel voor rekening komen van de zakelijke divisie, die diensten aanbiedt op het gebied van wagenparkbeheer. De omzet uit de verkoop van navigatiesoftware en -apparatuur aan consumenten, nog altijd de belangrijkste poot, is naar verwachting licht gedaald.

De brutowinst wordt in doorsnee geraamd op 111 miljoen euro, tegen 117 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep verwachten analisten dinsdag een verlies aan te treffen van zo'n 7 miljoen euro. Een jaar eerder boekte TomTom een nettowinst van 8 miljoen euro.

TomTom gaf bij de presentatie van de jaarcijfers aan dat voor heel 2015 voor het eerst in jaren weer een groei van de opbrengsten wordt verwacht. Vorig jaar leek het bedrijf al op koers te liggen voor op zijn minst een stabilisatie van de omzet, maar toen gooide een zwakke tweede jaarhelft roet in het eten.