Nieuws/Binnenland
832210
Binnenland

Balenciaga per ongeluk voor een prikkie

Kim Kardashian, Victoria Beckham en Beyoncé zijn de eerste die op de wachtlijst staan voor een nieuw exemplaar. Modehuis Balenciaga maakte afgelopen week een blunder waardoor hun tasssen voor een habbekrats verkrijgbaar waren.

Een fout op de webshop van Balenciaga is het Franse modehuis duur komen te staan. Dankzij een redactrice van de modewebsite Refinery29  hebben tassenliefhebbers afgelopen donderdag Balenciaga-tassen voor zo'n 300 dollar kunnen kopen in plaats van de normale vraagprijs van ruim 2000 dollar.

Het nieuws ging al snel rond onder de Amerikaanse modeliefhebbers. Volgens bronnen aan Page Six werd er in sommige kantoren gegild door vrouwen, die in alle haast een leren handtas probeerden te bemachtigen. Ook op Twitter werd het nieuws massaal verspreid door stomverbaasde shoppers. "Ik kan het niet geloven, heb net een Balenciaga gescoord voor 280 dollar.", tweette een koper. "Ik probeer al uren mijn bestelling op de website van Balenciaga te plaatsen! Weet iemand wat er aan de hand is?", schrijft een ander.

Storing

Balenciaga zette de site donderdagmiddag meteen offline nadat er een crash onstond door de vele belangstellenden. Inmiddels heeft het modehuis gereageerd via een verklaring.

'Klanten die tijdens de error-melding op de site één van de tassen voor een 'verkeerd' bedrag hebben besteld, krijgen eventueel hun geld terug en een cadeaukaart van Balenciaga.' De mensen die voor de error-melding en zonder problemen de bestelling hebben kunnen afronden, hebben tot heden nog niets gehoord over een teruggave of annulering.

Balenciaga heeft de prijzen inmiddels aangepast en de site weer online gezet.