Nieuws
832223
Nieuws

Tidal-gebruikers krijgen telefoontjes van celebs

Gebruikers van streaming muziekdienst Tidal moeten niet raar opkijken als ze ineens een telefoontje van Jay-Z of Jack White krijgen. De nieuwe dienst stelt artiesten namelijk in staat om contactgegevens van luisteraars op te vragen.

Celebs hebben een apart portaal waar ze kunnen zien hoeveel mensen op dat moment hun muziek luisteren. Onderdeel hiervan is ook dat ze contactgegevens van deze mensen kunnen opvragen, zodat ze hen persoonlijk kunnen bedanken voor het gebruik van Tidal. Dat meldt Business Insider. Zo hebben zowel rapper - en Tidal-eigenaar - Jay-Z als White Stripes-frontman Jack White al enkele fans gesproken.

De pr-stunt is vrij hard nodig. Nadat Jay-Z de dienst voor $56 miljoen overnam en herlanceerde als muziekdienst 'door en voor muzikanten', was er veel kritiek op de presentatie ervan. De herlancering ging gepaard met een evenement waarbij naast Jay-Z ook sterren als Madonna, Rihanna en Kanye West aanwezig waren, niet bepaald muzikanten die op een stokje moeten bijten van de honger.

Tidal biedt naast een 'reguliere' streaming dienst voor €10 per maand ook een versie van €20 per maand waarbij er betere geluidskwaliteit geboden wordt.