Nieuws
832289
Nieuws

Linda de Mol wint 'Beste Actrice'

Gooische Vrouwen 2 'Beste Nederlandse film'

Gooische Vrouwen 2 is bij de toekenning van de Rembrandt Awards 2015 maar liefst drie keer in de prijzen gevallen. Als 'Beste Nederlandse film', met Linda de Mol als 'Beste Nederlandse actrice' en Nothing Really Matters van Mr. Probz als 'Beste filmhitsong”. Filmjournalist René Mioch reikte de prijzen zondagavond uit in het Hampshire Hotel American in Amsterdam.

Het Nederlandse publiek heeft de afgelopen tijd massaal gestemd. Oorlogsgeheimen is bekroond als 'Beste jeugdfilm'. In de categorie 'Beste buitenlandse film' is de winnaar 12 Years a Slave en in de categorie 'Beste buitenlandse actrice' Angelina Jolie voor haar rol in Maleficent. De titel voor 'Beste buitenlandse acteur' ging naar Leonardo DiCaprio voor zijn rol in het spectaculaire en absurde The Wolf of Wall Street.

De Ere Rembrandt Award ging dit jaar naar Gijs Scholten van Aschat. Er zijn veel verschillende en grote projecten waar hij deel van uitmaakte zoals: Tirza, Komt een vrouw bij de dokter, Tiramisù, De Passievrucht en Cloaca. Hij kreeg de Ere-Rembrandt voor zijn succesvolle carrière als acteur, producent en nauw betrokkene in de filmwereld.

De Rembrandt Awards zijn de enige Nederlandse publieksprijzen voor nationale en internationale films, acteurs en actrices. Wekenlang kon het publiek haar stem uitbrengen via www.rembrandts.nl.