Nieuws/Binnenland
833295138
Binnenland

Parkeerplaatsen overvol bij stranden

DEN HAAG - Het is zondagmiddag druk op de stranden. In Scheveningen zijn geen parkeerplekken meer beschikbaar en de meeste parkeergarages zijn vol, zo meldt de gemeente Den Haag op Twitter. Ook in Zandvoort en Kijkduin zijn de parkeerplaatsen overvol.

„Kom niet meer met de auto naar Zandvoort! Door het warme weer zijn er veel vertragingen op de wegen - en de parkeerplaatsen zijn overvol”, aldus de gemeente Zandvoort. „Ook elders in het dorp is geen parkeergelegenheid meer beschikbaar.”

Met de fiets of het openbaar vervoer zijn de stranden volgens de gemeenten nog wel goed te bereiken. In Den Haag is er nog de optie om te reserveren bij Park + Beach, waarbij mensen hun auto kunnen parkeren in een parkeergarage om vervolgens met de tram of een fiets van vervoerder HTM verder te reizen naar het strand van Scheveningen.

Op het Haagse Zuiderstrand is de gele vlag gehesen vanwege de stroming en wind, meldt de brandweer Haaglanden. Een gele vlag betekent dat de zee gevaarlijk is en dat zwemmen wordt afgeraden. Ook in Zandvoort hangt een gele vlag. „Er is veel wind en er zijn flinke golven. Hierdoor ook meer stroming. Kun je niet zwemmen, ga niet dieper dan je knieën het water in en blijf ook als ervaren zwemmer dicht onder de kant. Ga nooit alleen het water in!”, aldus de Zandvoortse reddingsbrigade op Twitter.

Op meerdere wegen richting de stranden is het zondagmiddag druk, laat een woordvoerder van de ANWB weten. „Het gaat om wegen richting Zandvoort, Noordwijk en Scheveningen.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop