Nieuws/Buitenland
833592
Buitenland

Inbrekers toegetakeld met samoeraizwaard

Vier inbrekers liggen zwaargewond op de intensive care nadat ze in het verkeerde huis hadden ingebroken. Ze werden door de bewoner bijna letterlijk in stukken gehakt met een samoeraizwaard.

De 49-jarige Dias Costa lag samen met zijn vrouw te slapen toen de inbrekers het op zijn woning in het Argentijnse Cordoba hadden voorzien.

De man werd wakker van de ongenode gasten en pakte zijn samoeraizwaard. Daarmee hakte hij in op de inbrekers, die geraakt werden in hun gezicht, armen en nek, meldt The Daily Mail.

,,Op een moment waarop de inbrekers even niet opletten, greep de bewoner zijn samoeraizwaard en verdedigde zichzelf. De insluipers raakten daarbij gewond en sloegen op de vlucht", vertelt politiewoordvoerder Mariano Zarate.

Vuurwapens

De criminelen hadden vuurwapens bij zich, maar waren daarmee niet opgewassen tegen de bewoner die als een dolle met zijn zwaard zwaaide.

Ze namen de benen, maar bleven niet lang op de vlucht voor de politie. De vier waren zo ernstig verwond dat ze zich in een ziekenhuis moesten laten behandelen. Daar zijn ze aangehouden.

Ook de bewoner moet zich verantwoorden voor de slachtpartij. Hij is echter nog niet ondervraagd omdat hij nog in shock is.