Nieuws
833623
Nieuws

Beschoten crimineel Sjaak Burger terug

De Nederlandse crimineel Sjaak Burger (44), die in januari in Panama City in zijn achterhoofd werd geschoten, is terug in eigen land. Hij verblijft sinds kort op een verpleegafdeling van een Nederlands ziekenhuis. Burger wordt 24 uur per dag bewaakt.

Hij is nog steeds zwaargewond en mogelijk halfzijdig verlamd. Het is onduidelijk wat de perspectieven zijn op eventueel herstel.

Het vliegvervoer van Burger vanuit Panama naar Nederland vond in het diepste geheim en onder strenge beveiliging plaats. Justitie wil voorkomen dat degenen die het op hem hadden voorzien, nog een keer toeslaan.

Neergeschoten

De Nederlander werd zaterdag 24 januari neergeschoten, toen hij met een andere man in een hamburgerrestaurant een consumptie nuttigde. Het slachtoffer geldt in het Passageproces, dat in deze periode in hoger beroep wordt behandeld, als een belangrijke verdachte. Hij is volgens het Openbaar Ministerie onder meer schuldig aan medeplegen van moord en lid van een criminele organisatie. Burger was de tweede verdachte in het Passageproces op wie in korte tijd een aanslag werd gepleegd. Op de dag voor kerst 2014 schoot een moordenaar in Istanbul de Turkse Amsterdammer Ali Akgün dood. Ook Sjaak Burger is door justitie in verband gebracht met meerdere moorden en grootschalige wapenhandel.