Nieuws
834197
Nieuws

Tuincentrum Overvecht kondigt 87 ontslagen aan

Crisis in retail treft ook tuincentra

De financiële malaise in de retail treft nu ook tuincentra. Zo verkeert Tuincentrum Overvecht, binnen de tuinbranche de grootste keten met zestien filialen, in zware problemen.

Het bedrijf wil daarom bijna 90 werknemers ontslaan om het hoofd boven water te houden. De ontslagen zijn aangekondigd door het hele land. In totaal werken er ongeveer 450 mensen bij het bedrijf.

Directeur Andries Borgeld wil geen commentaar geven op de reorganisatie. Bestuurder Özcan Colak van FNV probeert al enige tijd in contact te komen met de directie van Tuincentrum Overvecht.

Woedend

De vakbondsman is woedend dat het bedrijf de vakbond niet heeft ingelicht over de reorganisatie. „Het lukt ons niet om met de directeur in contact te komen. Wij zijn veel te laat ingelicht, terwijl er wel een adviesaanvraag bij de ondernemingsraad lag die uiteindelijk is goedgekeurd. Verder zou er een akkoord zijn over een sociaal plan.”

Tuincentrum Overvecht was eerder onderdeel van Blokker Holding, maar werd vorig jaar overgenomen door Borgeld Management Group. „Sindsdien krijgen wij klachten van het personeel’’, zegt Colak. „Werknemers worden zogenaamd naar huis gestuurd met betaald verlof of er wordt geprobeerd de arbeidsvoorwaarden eenzijdig te wijzigen. Het bedrijf probeert al een tijdje op allerlei manieren de personeelskosten te drukken.”