Nieuws
834198
Nieuws

Microsoft kondigt Surface Book 2 aan

REDMOND - Microsoft brengt later dit jaar de Surface Book 2 op de markt. Het is de opvolger van de eerste versie van de convertible laptop, die in 2015 werd aangekondigd. De Surface Book 2 is beschikbaar in twee uitvoeringen: een 13,5 inch-versie en een 15 inch-variant. Vanaf 9 november is het mogelijk om de 13,5 inch-versie te reserveren.

De nieuwe laptop ziet er nagenoeg hetzelfde uit als zijn voorganger. Microsoft richtte zich bij het verbeteren van het apparaat vooral op de techniek. Zo zijn er verbeteringen in de koeling, is het scharnier tussen het scherm en het toetsenbord sterker en is een usb-c-aansluiting toegevoegd.

Buiten de keuze tussen de 13,5 inch-versie en de 15 inch-laptop, kan de gebruiker kiezen voor meerdere configuraties. Die hebben te maken met de processor in het apparaat. Zo heeft de goedkoopste 13,5 inch-versie van de Surface Book 2 een Core i5-7300U processor, maar bestaat er ook een uitvoering met een krachtigere Core i7-8650U-quadcore processor.

Alle uitvoeringen hebben volgens Microsoft een accuduur van maximaal 17 uur bij het kijken van video. De laptops hebben een touchscreen en daarnaast kun gebruik worden gemaakt van de Surface pen en de Surface Dial-knop.